Canelons de l’avia Maria

Ingredients 4 persones:
 Per als canelons:
12 plaques de canelons
2 kg de coll de vedella
2 kg de magre de porc
2 cebes
200 grams de foie-gras
200 grams de formatge
Brou de gallina
Vi ranci
Formatge parmesà ratllat
1 nou de mantega
Oli d'oliva
Pebre
Sal

Per a la beixamel:
3 litres. de llet
135 grams de farina
150 grams de mantega
½ ceba
Nou moscada
Sal

Elaboració:
  Per a la beixamel, es fon la mantega en un cassó petit. Després s'afegeix la farina i es fregeix una mica fins que agafi color. S'incorporen la llet bullint, la mitja ceba finalment picada i unes ratlladures de nou moscada, i es deixa coure procurant que no quedin grumolls.
 Per elaborar el farciment dels canelons, es talla la carn en trossos grans i es daura en una cassola amb una mica d'oli. Seguidament, s'afegeix la ceba tallada molt fina i es rosteix lleugerament. S'afegeix el vi ranci i, quan s'evapori, s'afegeix brou de gallina fins a cobrir la carn. Quan la carn estigui tendra, es cola i es reserva el brou sobrant.
 En una olla amb abundant aigua lleugerament salada es couen les plaques de canelons. Quan estiguin fetes, es colen, amb cura que no s'enganxin, i s'estenen sobre un drap net.
 En una picador es barregen els trossos de carn i el foie. Perquè la carn adquireixi una textura cremosa es pot afegir una mica de brou sobrant de la cocció anterior. Seguidament, es salpebre la barreja i s'introdueix en una mànega pastissera.
 Es disposen les plaques de canelons en una font untada amb mantega, s'omplen amb l'ajuda de la màniga pastissera i s'enrotllen. Es cobreixen els rotllos amb la beixamel i s'introdueixen en el forn. Quan estiguin calents, s'empolvoren amb el parmesà, se'ls afegeix una punta de mantega i es posen a gratinar.

Recepta de Carles Gaig / Font: La cocina de casa

Comentaris

Entrades populars