Arròs caldós mariner

Ingredients per 6 persones:1/2 kg de arròs
2 litres de caldo de peix
1/2 kg de sèpia o calamar trossejat
1/2 kg de cua de gamba pelada
3 tomaques picades
1 ceba picada
2 dents d'all
pebre roig dolç i safrà
Oli d'oliva

Ingredients pel caldo:
2 tomaques, 1 porro, 1 ceba, 1/2 cabeça d'alls, 1 tros de nyora, 1 kg de morralla

Preparació

El caldo:
• Sofregir amb una mica d'oli d'oliva les verdures, afegir la morralla i omplir amb aigua l’olla.
• Deixar coure durant 20-25 minuts.
• Deixar reposar, passar per el xino i guardar.
L'arròs:
• Amb una mica d’oli, sofregir la sèpia o calamar trossejat.
• Afegir la ceba, el tomàquet i els alls picats.
• Sofregir.
• Afegir el pebre roig i el safrà.
• Tot seguit sofregir l'arròs i reservar-lo fins a l’hora de preparar definitivament el plat.
• Entre 15 i 18 min. abans de servir el plat acabat, abocar el caldo, coure 8 minuts a foc viu, i acabar a foc mig.
• Durant els últims 8 minuts li afegirem les gambes pelades (crues) , els musclos i podem afegir-hi trossets de peix del que hem reservat a acabar el caldo, desespinats.
• La forma d'elaborar aquest arròs ens valdria per qualsevol tipus d'arròs de peix; tan sols cal canviar els ingredients de verdura i les gambes per escamarlans o llagostins i... llest.

.

Comentaris

Entrades populars