Escudella de bacallà amb galets
Plat de dificultat mitjana, amb un temps d’elaboració de entre 40 minuts i 1 hora
Ingredients per a 4 persones:
- ½ porro
- 1 pastanaga
- 2 grans d’all
- 1 tomàquet madur
- 1 patata petita
- 1 branca de julivert
- 1500 ml d’aigua
- 50 gr. de cigrons cuits
- 3 tripes de bacallà
- 16 galets dels grans
- 400 gr. de cues i ventresca de bacallà
Preparació:
Per fer el fumet: Rentar, tallar i sofregir un xic les verdures. Afegir l’aigua freda i el bacallà (prèviament dessalat). Bullir uns 25 minuts i desescumar si es necessari. Colar. Reservar el bacallà.
Afegir els cigrons al fumet. Bullir 5 minuts més. Triturar be i passar pel colador xinès.
Preparació de la tripa de bacallà: Posar en remull la tripa durant 24 hores (amb la mateixa aigua) a la nevera. L’endemà posar-la en un pot amb aigua neta freda al foc. Abans que comenci a bullir, tancar el foc. Esperar a que l’aigua estigui tèbia. Tallar a trossets la tripa i reservar. Guardar també l’aigua per després afegir-la a la de bullir els galets.
Muntatge del plat:
En un plat fons, abocar el fumet ben calent, 4 galets farcits de bacallà i trossets de tripa.
Amb l’aigua reservada de la tripa més 1 litre d’aigua, bullir els galets.
Treure les espines i la pell del bacallà (rectificar de sal si es necessari). Amb aquest bacallà omplir els galets.
Collons!!! per a probar-ho
ResponEliminaòndia, nosaltres a casa farcim els galets amb carn però amb bacallà ni se'ns havia passat pel cap! han d'estar molt bons també!!
ResponElimina