Bacallà amb puré de mongetes
Ingredients per a 4 persones:
- 4 talls de morro de bacallà dessalat
- 250 grs. de mongeta blanca bullida
- 2 gra d’all1, una ceba petita
- 50ml. D’oli d’oliva
- 100 grs. de sobrassada
- 1 branca de sajolida
- Nou moscada, sal i pebre
Preparació:
En primer lloc farem el puré de mongetes. Posem en remull la nit abans les mongetes seques i amb la mateixa aigua les fem bullir amb una mica de sal, la patata, l’all i la ceba, i una branca de sajolida, fins que quedin toves però senceres. Retirem del foc, traiem l’aigua, i hi posem l’oli d’oliva. Triturem amb el tourmix
fins obtenir un puré fi. En una plata de forn, hi posem el bacallà amb la pell amunt i unes gotes d’oli d’oliva. Ho entrem al forn a 200º durant 15 minuts. En un platet apart, hi posem la sobrassada també al forn.
Muntatge del plat:
Servim, posant una mica de puré de mongeta en el fons, a sobre el bacallà amb la pell cruixent mirant a munt i amb una cullera agafem una mica de sobrassada desfeta i pintem per sobre la pell del bacallà.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada