SÈPIA AMB PÈSOLS

Ingredients per a 4 persones:

Sèpia 1 ¼ Kg.
Pèsols 300 grams.
Tomàquets madurs 5 u.
Alls 3 grams.
Oli 3 dl.
Ametlles torrades 20 grams.
Pa fregit 2 llesquetes
Sal
Aigua o fumet de peix


Elaboració:

Peleu i netegeu la sèpia i talleu-la a trossos regulars. Poseu la sèpia en una cassola al foc i tapada i deixeu que es vagi evaporant l’aigua que desprèn. Tot seguit afegiu-hi una mica d’oli i 2 grans d’all tallat a làmines fines, un cop rossos, afegiu-hi els tomàquets pelats i capolats amb el ganivet; quan sigui tot sofregit, mulleu amb unes llossades d’aigua o fumet de peix que cobreixi (podeu fins i tot elaborar una mica de fumet amb les parts dures de la sèpia). Afegiu-hi el pèsols, prèviament bullits.
Deixeu-ho coure un 15 o 20 minuts. Durant aquest cocció afegiu-hi una mica d’allioli elaborat amb el gra d’all restant, així com una picada feta amb les ametlles i el pa fregit.
Tasteu-ho de sal i deixeu-ho coure a poc a poc fins que es reblaneixi.



Fon: El Gran Llibre de la Cuina Catalana de Josep Lladonosa

Comentaris

Entrades populars