Musclos revolucionaris (Plat català Irreductible)

Tiberi de musclos amb cava begut en porró, i dedicat especialment a la dependència de la casa “Fills de Francesc Sabater”, de Barcelona, els quals han donat nom a aquest plat d’una manera humorística.
 Ingredients :
S’escullen una gran quantitat de musclos frescos del dia, que una vegada netejats es couen, en una cassola amb poca quantitat d’aigua, per tal de que quedin ben coberts; ja aconseguit això, es treuen de la cassola les mitges closques buides, deixant solament les que portin la molla agafada. Després aquestes es traslladen a una cassola més ampla i es cobreixen de la següent salsa que és la que transforma els musclos en un apetitós plat.

Elaboració de la salsa:

Per cada quilo de musclos es posen en un morter sis o set alls crusos amb un polset de sal i una bona quantitat d’ametlles torrades i es matxuca fins que tot quedi transformat en pasta; després s’hi afegeixen dos o tres tomàquets escalivats tretes les pells i les llavors, dos o tres ous durs sense les clares i es segueix matxucant-ho tot bé; ja des d’aquest moment s’hi deixa caure l’oli amb el setrill, treballant i allargant la salsa com si es fes un allioli o una maionesa.
Quan es consideri que ja ha suficient salsa i que aquesta està be de sal i ha quedat ben fina, i no massa espessa, es reparteix per damunt dels musclos; finalment les clares dures, ben trinxades també, es tiren pel damunt dels musclos.
Ja posat el cava a refredar i aquest abocat al porró, es porta la cassola de musclos a la taula i ... que us faci bon profit

Vista del palt acabat


Font: La Teca La veritable cuina casolana de Catalunya

Comentaris

Entrades populars