CRESTES DE FORMATGE

Amb fruites de temporada, al forn o fregides, son molt bones a qualsevol moment

Ingredients:

20 discos de pasta per crestes
15 cullerades de formatge fresc cremós, però de consistència ferma (perquè el farciment es mantingui)
2 cullerades de sucre
Un tros de codony dolç picat
Una mica de menta fresca picada
Ou batut.

Elaboració:

En un bol s'ajunten el formatge cremós, el sucre, el codony i la menta fresca picada (ha de quedar un farciment consistent, no pas líquid) i es manté una estona a la nevera perquè quedi ben fresc i molt compacte, cosa imprescindible per manipular la pasta amb facilitat.
A sobre de la taula s'estiren els discos de pasta de cresta, posant al seu interior una cullerada de farciment
Es pinta amb ou batut tot l'extrem i es tanquen com si fossin mitges llunes, pinçant o segellats amb les pues d'una forquilla. Es deixen reposar a la nevera ben cobertes.
A continuació, es poden fer dues coses: fregir, com s'ha fet tota la vida, en abundant oli d'oliva ben calent o, perquè queden menys greixoses, pintar totes amb ou i enfornar  a 200 º C durant uns 15 minuts, fins que estiguin daurades. En servir-les, s'empolvora amb sucre i canyella  en pols o es poden ruixar amb crema anglesa. Queden molt bones.
És important tenir en compte que el formatge fresc ha de ser cremós, però consistent perquè el farciment es mantingui. Per barrejar amb el formatge, es pot substituir el codony del farciment per fruita fresca molt madura, tallada a daus molt petits: préssec, albercoc, maduixes, groselles, gerds.


Fon: Més receptes de Martin Berasategui en www.xlsemanal.com/recetas

Comentaris

Entrades populars